Barberole

Year
2013 – 2015

Client
Chappuis & Delarive SA

Area
2’237 m²

Location
Saint-Sulpice, Switzerland

Category
Residential

Status
Finished

The residence of « La Barberole » has 2 residential buildings with 12 apartments each.

The complex has a gorgeous location in a green zone with a side facing the Leman Lake and the other facing back towards the University of EPLF.

The 2 buildings rise up two storeys and the attics provide an extra floor with balconies and verandas. The entire structure is made of concrete, included the roofing. The concrete facade is covered by insulation made of roughcast with some square or rectangular windows.

The complex is granted Minergie©. It gets triple glazing and some solar panels on the roof provide hot water heating.

Between the buildings, a park offers a natural protected place for the residents and in the same time it’s sheltering an underground parking garage.

The residence granted a social diversity by ensuring a various apartments’ size made for families, couples or singles.